Populærmusik Fra Vittula (Popularmusik Fran Vittula)

Populærmusik Fra Vittula (Popularmusik Fran Vittula)

Populærmusik Fra Vittula (Popularmusik Fran Vittula)

2 Stk på lager

Brugt DVD

59,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen

Kort om:
Populærmusik Fra Vittula (Populärmusik Frän Vittula)
Populærmusik fra Vittula er en skøn og tankevækkende fortælling om barndomsvennerne Matti og Niila, deres opvækst i et hårdt og gammeldags miljø i 1960- og 1970'ernes Tornedal og deres store drøm om en dag at blive rockstjerner...

Historien udspiller sig i Tornedalen i det nordlige Sverige tæt på den finske grænse – et sted, hvor befolkningen føler sig udenfor, underlegne og anderledes – hverken rigtige svenskere eller finner. Vi er i midten af 1960'erne, hvor asfalten og rockmusikken gør sin entré.
    
Matti og Niila møder hinanden for første gang som 6-årige på en legeplads i det børnerige kvarter Pajala i udkanten af det, som hedder Vittulajänkkä – eller Vittula - som betyder "kussemosen". En slags hyldest til den kvindelige frugtbarhed.
    
Da Niila en dag får foræret en rigtig grammofonplade af sine fætre fra USA, lister de to drenge sig ind på det allerhelligste - Mattis søsters værelse – for at høre pladen. De lægger pladen på skiven og lader nervøst pickuppen fange rillen. Pludselig eksploderer Rock'n'roll-musikken som en bombe i værelset. Efter målløst at have lyttet Beatles-singlen til ende er de klar over, at de netop har været vidner til noget rigtig stort! 

Populærmusik fra Vittula er en film om mærkelige skæbner, mystiske karakterer og vilde fester med hjemmebrændt og saunabad, men frem for alt en øm og kærlig fortælling om Matti og Niilas venskab, deres drømme om et andet liv og om Mattis svigt over for sin bedste ven i livet – Niila.



Spillelængde:  100 min.
Produktionsår:  2004
Antal Disc:  1 stk.
Sprog:  Svensk/Finsk
Undertekster:  Danske