Dogme Box - 5 disc

Dogme Box  -  5 disc

Dogme Box - 5 disc

1 Stk på lager

Brugt DVD

129,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen


Kort om filmen:
Dogme Box
Et Manifest og et kyskhedsløfte. Ti regler og det ellers glemte ord: Dogme.

I 1995 - 100 år efter den første offentlige biografforestilling - lancerede filminstruktøren Lars von Trier manifestet Dogme 95, som introducerede en ny frigjort måde at lave film på. Efterfølgende gik Trier og hans tre dogmebrødre - Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jakobsen og Kristian Levring - igang med at skabe en filmisk bølge, der i dag står som et enestående kapitel i dansk og international filmhistorie.

Dette er den definitive samling af de fire dogmebrødres allerede klassiske film: Se Christian give sin far et valg mellem en gul og en grøn tale i FESTEN;  se Karen blive draget ind i et kollektiv af unge mennesker, der 'spasser ud' i IDIOTERNE; se Kresten blive konfronteret med sin retarderede bror og den smukke escortpige i MIFUNES SIDSTE SANG; og se en busfuld turister, der strander i Namibias ørken i THE KING IS ALIVE.

Udover ekstramateriale på de enkelte film medfølger en bonusdisk med yderligere dokumentarprogrammer om dogme-kollektivet, manifestet, reglerne, filmene, modtagelsen, indflydelsen, myterne og hvad det alt sammen førte med sig. Kort sagt alt, hvad man behøver vide om Dogme 95 - fra idéen opstod, over lanceringen i Cannes 1998, frem til idag.

Medvirkende:
Iben Hjejle. Thomas Bo Larsen
Ulrich Thomsen


Stregkode
: 5707708000091
Releasedato: 2009-02-18
Original titel: Dogme Kollektion #1-4 - 10 års jubilæumsudgave
Antal Diske: 5
Censur: over 15 år
Region: 2
Billedformat: 1.33:1
Sprog: Dansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk