Johnny Mad Dog

Johnny Mad Dog

Johnny Mad Dog

2 Stk på lager

Brugt DVD

39,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen

Kort om:
Johnny Mad Dog
Filmen fortæller den sammensmeltede historie om den 15-årige børnesoldat Johnny 'Mad Dog' og den 13-årige pige Laokole, der er på flugt med sin forkrøblede far, samtidig med at hun forgæves forsøger at beskytte sin lillebror, efter hendes landsby er blevet terroriseret af Johnny Mad Dogs militsstyrke, The Death Dealers, hvis medlemmer er helt ned til blot tolv år gamle. Børnene er blevet hjernevasket ind i guerillaernes net og drager fra by til by, hvor de udøver formålsløse overgreb på civilbefolkningen.

Jean-Stéphane Sauvaires Johnny Mad Dog er baseret på Emmanuel Dongalas roman af samme navn. I romanen er landet unavngivet, men filmen er optaget i Liberia, og femten tidligere børnesoldater, hvoraf de fleste kæmpede for Charles Taylors Liberians United for Reconciliation and Democracy (LURD), blev castet. Samtidig benyttede Sauvaire chancen til at grundlægge Johnny Mad Dog Foundation, der skal støtte de medvirkende unge, som på grund af borgerkrigen står tilbage uden hjem og familie.

"Det er umoralsk, at voksne vil have børn til at udkæmpe deres krige for dem. Der er simpelthen ikke nogen undskyldning for at bevæbne børn."
- Ærkebiskop Desmond M. Tutu



Spillelængde:  97 min.
Produktionsår:  2008
Antal Disc:  1 stk.
Sprog:  Engelsk
Undertekster:  Danske