Spies & Glistrup

Spies & Glistrup

Spies & Glistrup

2 Stk på lager

Brugt DVD

19,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen

Kort om:
Spies & Glistrup
Dramaet Spies & Glistrup er en fiktionsfilm inspireret af historien om to af Danmarks mest farverige personligheder i perioden 1965-1984.

Simon Spies, den unge direktør for rejseselskabet Spies Rejser, møder i 1960erne sin gamle studiekammerat fra Københavns Universitet, Mogens Glistrup.

De to topbegavede, excentriske mænd påbegynder et venskab, som de begge får gavn af. Spies anvender Glistrups viden om skattesystemet til hurtigst muligt at skubbe sin forretning fremad, og Glistrup bruger Spies som en mulighed til at finde og synliggøre huller i det danske skattesystem. 

De udfordrer begge Janteloven, men venskabet kommer på en hård prøve, da deres forskellige virkelighedsopfattelser kolliderer.

Instruktøren Christoffer Boe slog igennem med den anmelderroste 'Reconstruction' fra 2003 og har siden primært bevæget sig inden for den kunstneriske filmgenre.

Spies & Glistrup er dog en anden og mere bred størrelse, og dramaet er inspireret af historien om to af Danmarks mest farverige personligheder.

Pilou Asbæk spiller Simon Spies og er kendt fra TV-serien 'Borgen' (2010-) samt filmene 'R' (2010) og 'Kapringen' (2012). Mogens Glistrup portrætteres af Nicolas Bro, der tidligere har medvirket i samtlige af Christoffer Boes spillefilm og så alsidige øvrige værker som 'Kongekabale' (2004), 'Fuglejagten' (2012) og 'Undskyld jeg forstyrrer' (2012).


Spillelængde:  110 min.
Produktionsår:  2013
Antal Disc:  1 stk.
Sprog:  Dansk
Undertekster:  Danske