u2980 Being Julia (UDEN COVER)

u2980 Being Julia (UDEN COVER)

u2980 Being Julia (UDEN COVER)

1 Stk på lager

DVD (UDEN COVER)

4,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen


Kort om filmen:
Being Julia (2004)
London, 1938. Julia Lambert er en smuk og talentfuld skuespillerinde i fyrrene, som har hele Londons West End i sin hule hånd. Hendes mand, den tidligere skuespiller Michael Gosselyn, fungerer som hendes manager og styrer med bravour hendes karriere. Julias liv tager dog, en drastisk vending, da hun møder den unge Tom Fennel. En charmerende amerikaner, der introducerer sig som en af hendes største fans. Selvom Tom kun er halvt så gammel som hende, påstår han, at Julia er kvinden i hans liv – og Julia lader sig overtale og indleder en stormende affære med ham. Takket være Toms søde ord føler hun sig smukkere og mere levende for hver dag, og hendes umiddelbare lykke, forhindrer hende i at indse det mest åbenlyse – hendes affære er dødsdømt på forhånd. Tom viser sig imidlertid også at være en sand grønskolling. Efter at have feteret Julia et stykke tid – og nydt godt af hendes berømmelse og penge – retter han sin opmærksomhed mod den langt yngre skuespillerinde Avice Chrichton. Nederlaget virker livstruende, men Julia Lambert, vender stærkt tilbage og lader ingen tvivl om hvem, der er den ægte vare. Dette er historien om den fine linie mellem virkelighed og skuespil.
”Being Julia”, bygger på romanen ”Theatre” skrevet af W. Somerset Maugham i 1937. Maugham var berømt – og berygtet - for sin skarpe pen og sine dybdeborende observationer. Inspirationen fik han fra dagligdagen – ofte fra det kunstneriske miljø omkring West End. Manuskriptforfatteren Ronald Harwood havde fra begyndelsen det mål at bibeholde essensen af Maugham’s roman – særligt den sofistikerede humor. Selvom Harwood har ændret lidt i karaktererne – Julias unge elsker er amerikaner frem for englænder – har Harwood bevaret Maughams kredsen omkring rollespil og de udviskede grænser mellem fantasi og virkelighed.
Annette Bening vandt en Golden Globe (bedste skuespillerinde i komedie eller musical) og var nomineret til en Oscar (bedste kvindelige hovedrolle) for denne film.       Spillelængde:  104 min.
Produktionsår:  2004
Antal Disc:  1 stk.
Sprog:  Engelsk
Undertekster:  Danske