Two Rode Together (To Mænd Red Ud)

Two Rode Together (To Mænd Red Ud)

Two Rode Together (To Mænd Red Ud)

1 Stk på lager

Brugt DVD

129,94 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen

Kort om:
To Mænd Red Ud (Two Rode Together)
Filmen markerer det første samarbejde mellem den legendariske western-instruktør John Ford (vinder af 6 Oscars og instruktør på Stagecoach, The Searchers og Fort Apache) og superstjernen James Stewart. Two Rode Together er en intens og spændende historie om to lovhåndhævere, som begiver sig til comanche-indianernes territorium for at befri tilfangetagne nybyggere.

Som i alle sine syv foregående westerns rider den overtroiske James Stewart på den samme hest og er iført den samme svedplettede Stetson (stik imod John Fords ønsker, hvilket medførte beklagelser som"Nu har jeg stjerner med vetoret over hattevalget!"). Men i modsætning til tidligere westerns, som kun kunne ende lykkeligt (i hvert tilfælde for nybyggerne), er Two Rode Together en dramatisk og usentimental beskrivelse af gidslernes konfrontation med det "civiliserede" samfunds uciviliserede opførsel.
    
James Stewart spiller hovedrollen som marskal Guthrie McCabe, der får til opgave at købe gidsler fri fra de frygtindgydende comanche-indianere med våben. Rollen som den kyniske og korrupte marskal udgjorde et markant brud med James Stewarts sædvanlige roller som stålsat helt. McCabe får hjælp af overløjtnant Jim Gary (Richard Widmark) til at opspore gidslerne. McCabe modsætter sig at tage dem med hjem, fordi han ved, at de ikke vil kunne finde sig til rette i nybyggerlivet igen, men Gary får sin vilje, og gidslernes hjemkomst ender i tragedie. 

Two Rode Together var en af de første populære westerns, som anerkendte indianernes værdighed og værdier. Filmen er et opsigtsvækkende action-drama af genrens ubestridte mester.


Spillelængde:  109 min.
Produktionsår:  1961
Antal Disc:  1 stk.
Sprog:  Engelsk
Undertekster:  Danske