Rhapsody In August

Rhapsody In August

Rhapsody In August

2 Stk på lager

Brugt DVD

19,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen

Kort om:
Rhapsody In August
Rhapsody in August er Akira Kurosawa's mesterlige fortælling om tre generationer og deres holdninger og forbindelser til atombomberne over Japan i 1945.
    
Hovedpersonen Kane er en ældre dame midt i 80'erne, som bor alene på den gård, hun engang delte med sin mand, der blev dræbt af atombomben over Nagasaki. Kane har besøg af sine fire børnebørn i sommerferien, da børnenes forældre er på Hawaii for at besøge et døende familiemedlem – Kane's bror – der rejste efter krigen og giftede sig med en amerikansk dame, og skabte sig en stor formue i ananas-industrien.
    
Kane's børnebørn keder sig på den gamle gård, og da de kan se deres snit til det, tager de til Nagasaki. Her besøger de det sted, hvor deres bedstefar blev dræbt, og for første gang oplever de atombomben i 1945 som meget nærværende, og ikke kun noget de har hørt fra undervisningen i skolen. Langsomt vokser respekten for deres bedstemor, samtidig med et voksende had til USA.
    
I mellemtiden modtager Kane et telegram fra sin bror, der har et sidste ønske om at se sin søster, inden han dør. Men Kane er modvillig, hun kan ikke huske sin bror mere, og årsdagen for bombningen af Nagasaki nærmer sig. Som troende buddhist vil hun blive hjemme og ære sin afdøde mand. Hendes amerikanske nevø Clark (Richard Gere) rejser til Japan for at prøve at overtale Kane til at komme til Hawaii.Spillelængde:  98 min.
Produktionsår:  1991
Antal Disc:  1 stk.
Sprog:  Engelsk
Undertekster:  Danske