War Collection 1: Leningrad + Katyn + Potemkin - 3 disc

War Collection 1: Leningrad + Katyn + Potemkin  -  3 disc

War Collection 1: Leningrad + Katyn + Potemkin - 3 disc

1 Stk på lager

Brugt Blu-Ray

19,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen

Kort om filmen:
War Collection 1: Leningrad + Katyn + Potemkin  -  3 disc

Boksen indeholder følgende tre film:

Leningrad (2009)
Belejringen af Leningrad under anden verdenskrig er en af de længste og mest destruktive belejringer i historien. I 872 dage holdt tyskerne byen i et jerngreb. I denne virkelighedsbaserede film sendes alle udenrigskorrespondenter hjem, men den unge britiske journalist Kate Davis antages at være død og når ikke med flyet. Alene og forladt i den sultende by bliver hun gode venner med Nina Tsvetkova, en kvinde fra Leningrads forsvar, og to børn. Kate bliver her hos dem og sammen slås de for livet, omgivet af død, sult og krigens kugler. Mira Sorvino blev Oscar- og Golden Globebelønnet for sin rolle i ”Frodige Afrodite”. Armin Mueller-Stahl fra ”Engle og dæmoner” blev Oscarnomineret for rollen i ”Shine”. David Byrne blev Golden Globebelønnet og Emmynomineret for tv-serien ”In Treatment”. 

Katyn (2007)
Fra pris-belønnede instruktør Andrzej Wajda. Polen blev invaderet af Tyskland den 1. september 1939. To uger senere angreb Sovjetunionen fra øst. At 15000 polske officerer forsvandt, var længe et uløst mysterium, men foråret 1943 fandt man ofrene i en kæmpestor massegrav. Henrettelserne var beordret direkte fra Stalin. Men den fuldstændige sandhed lå skjult bag jerntæppet, indtil den kolde krig var forbi. Katyn er baseret på overleverede fortællinger, breve og dagbøger, der alle vidner om en af Stalins mest frygtelige onde gerninger. Instruktøren Andrzej Wajdas far var en af dem, der blev henrettet. Nomineret til en Oscar for Bedste Udenlandske Film.

Panserkrydseren Potemkin (1925)
En dramatiseret fremstilling af det store Russiske søværnsoprør og den efterfølgende gadedemonstration der førte til en politimassakre. Sergej Eisensteins mesterværk Panserkrydseren Potemkin har adskillige gange siden urpremieren i 1925 været udnævnt til Verdens bedste film. Men den anses også for at være historiens mest betydningsfulde propagandafilm, med voldsomme billeder, som virker både oprørende og inspirerende endnu i dag.


Spillelængde:  87 + 94 + 69 min.
Produktionsår:  2009 + 2007 + 1925
Antal DVD:  3 stk.
Sprog:  Engelsk + Polsk + Russisk
Undertekster:  Danske