Antikrist (Rued Langgaard)

Antikrist (Rued Langgaard)

Antikrist (Rued Langgaard)

1 Stk på lager

Brugt DVD

99,95 kr

Tilføj til kurv

Sendes med Postnord

Info om filmen

Kort om filmen:
Antikrist (Rued Langgaard)
Der skulle gå næsten 80 år, fra Rued Langgaard (1893-1952) var færdig med første version af "Antikrist", til en dansk scenisk opførelse kom på benene. Det er denne førsteopførelse fra Ridehuset i København i 2002, der nu er udkommet på DVD.

Rued Langgaard sendte operaen til Det Kongelige Teater ikke mindre end tre gange for at lade den scenisk opføre, men alle tre gange fik han afslag. Først i 2002 opførtes operaen i Danmark af Det Kongelige Teater og DR Radiosymfoniorkestret. Det er denne opførelse, man kan nyde på denne DVD, der faktisk er Danmarks eneste opera på dette forholdsvis nye medie.

Antikrist er en religiøs dommedagsskildring. Et uophørligt mareridt. Operaen har ikke en egentlig handling, men er en stemningsfantasi over vor tid og skildrer noget djævelsk og noget menneskeligt. "Antikrist" er kristendommens fjende, en dæmonisk forførende skikkelse, der fornægter Kristus og gennem bedrageri lægger verden for sine fødder.

Personerne eller figurerne er allegoriske skikkelser, der på forskellig vis karakteriserer den moderne civilisations sidste dage, præget af kulturkrise, dekadence, hovmod, materialisme og stridSpillelængde:  95 min.
Produktionsår:  2002
Antal Disc:  1 stk.
Sprog:  Dansk
Undertekster:  Danske, Engelske